Newsletter


Apa alcalina este leacul miraculos sau o mare gogoasa de marketing?

Postat in data de 30th Nov 2018 @ 7:31 AM

apa, apa alcalina, proprietati, cauti apa alcalina, apa alcalina contraindicatii, apa alcalina in comert, apa alcalina beneficii, apa alcalina unde se gaseste, apa alcalina pret, apa alcalina cancer, apa alcalina forum, efectele apei alcaline, cancerul si apa alcalina, detalii obtinerea apei alcaline, cum obtii apa alcalina

Este apa alcalină mai bună pentru sănătate decât apa de la robinet?

Beyoncé și Tom Brady jură ca asa est

Pe Facebook Twitter Pinterest Beyoncé a ajutat la lansarea trendului în 2013, când au apărut rapoarte că ea a inclus apă alcalină pentru turneul ei mondial.

 apa-alcalina-beneficii-vindeca-oare-cancerul-img987486289620hn26968779.jpg

Nu e singura. Apa alcalină, care este o apă tratată pentru a avea un pH mai mare decât intervalul pH-ului de 6.5-7.5 de la cea mai mare parte a apei potabile și îmbuteliate, se confruntă cu o creștere a popularității. Tom Brady este o altă celebritate care și-a mărturisit dragostea pentru apa alcalina. Potrivit datelor furnizate de Beverage Marketing Corporation, un grup de cercetare și consultanță, piața apei alcaline a crescut de la 47 milioane de dolari în 2014 la o afacere de 427 milioane de dolari în 2017. Se estimează că va fi în valoare de 687 milioane de dolari până la sfârșitul anului 2018.

Există beneficii ale apei alcaline?

În ciuda afirmațiilor, nu există dovezi că apa comercializată ca alcalină este mai bună pentru sănătatea ta decât apa de la robinet.

"Este vorba doar de marketing", a spus Dr. Tanis Fenton, un dietetician si epidemiolog inregistrat la Scoala de Medicina Cumming de la Universitatea din Calgary. "Nu există vreo dovada științifica care să o susțină".

Scara pH indică dacă un lichid este mai acid (pH scăzut) sau alcalin (pH mai ridicat). Apa pură are un pH neutru de 7, în timp ce apa de la robinet are o variație naturală în funcție de conținutul său mineral. Cele mai multe ape îmbuteliate sunt ușor acide, iar sucurile sunt chiar mai mult.

 

Apele îmbuteliate vândute ca alcaline pretind că au un pH de la 8 la 10. Unele sunt de la izvoare sau fântâni și sunt alcaline în mod natural din cauza mineralelor dizolvate. Altele sunt obtinute printr-un proces de ionizare, iar aparatele de ionizare a apei sunt, de asemenea, comercializate pentru uz casnic.
Companiile ce vand apă alcalina fac declarații vagi că vor "energiza" și "detoxifia" organismul și vor duce la "hidratare superioară". Și unii susțin că apa ionizată poate preveni totul, de la dureri de cap la cancer. Dar nu există dovezi că apa de băut cu un pH mai ridicat poate schimba pH-ul corpului dumneavoastră, sau chiar că acest rezultat ar aduce beneficii.
Sângele este strict reglat în jurul valorii de pH 7,4, în timp ce stomacul, care secretă acidul clorhidric pentru a digera proteinele și pentru a distruge agenții patogeni proveniți din alimente, este acid, cu un pH de 1,5 până la 3,5. Dacă bei apă ușor alcalină, a spus dr. Fenton, acidul clorhidric din stomac îl neutralizează înainte de a fi absorbit în sânge.

 

                                       importdirect.ro

Mai multe studii mici, finanțate de companii care vând apă alcalină, sugerează că ar putea îmbunătăți hidratarea sportivilor, dar eventualele beneficii au fost modeste, iar o modalitate mai ușoară de a îmbunătăți hidratarea este doar să beți mai multă apă. Și o revizuire a cercetării din 2016 de către dr. Fenton și un coleg nu a găsit nici o dovadă că apa alcalină sau o dietă alcalină ar putea trata sau preveni cancerul.

Un studiu publicat anul trecut a constatat că adoptarea unei diete pe bază de plante și a apei alcaline a funcționat, precum și medicamente pentru a atenua simptomele refluxului laryngopharyngeal, o formă severă de reflux de acid.

Cred ca poate fi un instrument util pentru pacienti, in timp ce trec la o dieta mai mult pe plante, a spus dr. Craig Zalvan, autorul principal al studiului, laringolog la Spitalul Phelps in Sleepy Hollow, New York. Dar el crede că cea mai mare parte a îmbunătățirii pacienților săi provine din modificările dietetice. Odată ce simptomele se îmbunătățesc, spune el, nu este nevoie să continuăm să bem apă alcalină.

Există, de asemenea, indicii privind potențialele riscuri din cauza apei alcaline. Puii de șobolani cărora li se administrează apă alcalină au prezentat o creștere scăzută și o deteriorare a mușchiului cardiac. 

Ce beneficii ar aduce pentru dumneavoastră apa potabilă cu un nivel mai ridicat de pH? Dr. Tanis Fenton, profesor adjunct la Universitatea din Calgary și analist pentru dieteticienii din Canada, mi-a spus că pretențiile de marketing din spatele apei alcaline se bazează pe o idee veche numită ipoteza acido-cenușie. Acest lucru presupune că consumul anumitor alimente cum ar fi carnea, laptele și ouăle rezultă în ceva numit cenușă acidă din corpul dvs., ceea ce crește nivelul acidului și provoacă efecte negative asupra sănătății, inclusiv osteoporoza.

              kurtmann.ro              proerecta.ro             vivre.ro

În 2002, un medic specialist alternativ numit Robert O Young a reluat ipoteza acido-cenușie într-o dietă alcoolică, cu o serie populară de cărți numită pH Miracle. Potrivit acestor cărți, o dietă alcalină ar putea trata orice fel de probleme, de la digestia săracă la cancer. Young a fost condamnat la trei ani de închisoare în 2017 pentru practicarea medicinei fără licență.

 

Mai mult, Fenton subliniază, pur și simplu ca nu nu puteți schimba pH-ul corpului prin consumul de apa alcalină. "Corpul tău reglează automat pH-ul [în sânge] într-un interval foarte scurt de timp, deoarece toate enzimele noastre sunt proiectate să funcționeze la pH 7.4. Dacă pH-ul nostru ar fi prea mare, nu am supraviețuit. "

      spy-shop.ro         otter.ro         Telekom.ro

Apa alcalină face parte din industria de wellness multitrilioanelor, o mare parte este construită pe comercializarea de produse și practici fără confirmare științifica. Pare a fi o sete de neclintit pentru strategii noi si unice pentru maximizarea sanatatii si evitarea bolilor. "

Lucie Greene, directorul global al unui grup de comportament și tendințe la agenția de publicitate J Walter Thompson spune ca apa imbuteliata a devenit recent cea mai importanta bautura din Statele Unite pentru prima data in istorie, depasind soda, care scade in popularitate.

Concluziile oamenilor de stiinta din domeniu sunt clare, este doar succesul unei campanii de marketing si nimic mai mult

                               

 somproduct.ro          bestkids.ro           evomag.ro