Newsletter


Platforma de soluții Saas pentru e-Commerce MerchantPro în creștere cu 50%

Postat in data de 8th Mar 2023 @ 1:58 PM

Cea mai populara platformă de comerț electronic de tip SaaS din Romania.


Platforma de solutii SaaS pentru e-commerce MerchantPro anunta, intr-un comunicat de presa, ca a incheiat anul 2022 cu o cifra de afaceri de peste 1,3 milioane €, marcand o crestere de aproape 50% YoY. Dinamica pozitiva s-a datorat fidelizarii antreprenorilor din platforma si atragerii de noi magazine online mari, cu activitate complexa si numeroase tranzactii.

 

Platforma este folosita de aproape 5000 de magazine online locale, in special din domeniile Fashion, Beauty, Sport, Sanatate, Auto-moto si Echipamente industriale. In 2022, prin intermediul platformei au fost inregistrate 2,7 milioane de tranzactii (+10% YoY). La nivelul tuturor magazinelor online care folosesc MerchantPro, s-au plasat comenzi in valoare de aproape 250 de milioane € (+22% YoY), cu 12,5% mai multe ca numar, fata de 2021. In concluzie, in momentul de fata, platforma sustine aproximativ 4% din comertul online local.

 

merchantpro.jpg

„Focusul nostru constant este pe dezvoltarea platformei, in prezent lucram la o suita de functionalitati, un nou panou de control care aduce un grad ridicat de performanta tehnica, viteza, nivel extins de automatizare, flexibilitate si customizare, dar, de aceasta data din perspectiva back-end, adica a antreprenorului din e-commerce. Iar mai departe, ne propunem sa completam solutiile oferite de MerchantPro cu o serie de produse complementare din aria aplicatiilor de helpdesk- lansarea unei platforme integrate de customer service 360 grade, precum si din aria serviciilor de payments”, noteaza Arthur Radulescu (foto, CEO MerchantPro).


In 2023, MerchantPro mizeaza pe o crestere de 20% si continua investitiile in automatizari, inclusiv pentru integrarea si adoptia solutiilor de inteligenta artificiala, precum si cresterea performantei magazinelor din perspectiva comerciantilor, prin functionalitati extinse in panoul de control. „Anul trecut au fost zeci de magazine de dimensiune medie si mare, adica cu peste 100-150 de comenzi zilnic care au migrat catre platforma MerchantPro, iar anul acesta ne asteptam sa fie peste 100. In acest context, ne asteptam la o crestere de cel putin 10% a numarului de comercianti activi in 2023”, completeaza Arthur Radulescu.


MerchantPro dezvolta in prezent MerchantPro Flex, care integreaza instrumente AI (ca Chat GPT, Google Translate sau Deepl) care vor permite comerciantilor sa se diferentieze fata de competitie prin continut si personalizare. Investitia in aceasta dezvoltare de produs se ridica la aproximativ 300.000 Euro si urmeaza sa fie lansata in urmatoarele luni.


Pentru cresterea performantelor si flexibilitatii in zona de frontend, MerchantPro a investit (in ultimii 2 ani) 400.000 € in dezvoltarea MerchantPro Next, care a adus o crestere a vitezei de incarcare a magazinelor online, noi functionalitati, un sistem deschis de editare a codului HTML&CSS si a template-urilor de randare a continutului, o suita de teme de design preconfigurate si un modul de creare si personalizare de pagini (dupa principii de design no code).


Abonamentele pe platforma MerchantPro pornesc de la 30 €/luna, pentru planul premium dedicat incepatorilor in eCommerce. Abonamentele care cuprind functionalitati dedicate business-urilor cu necesitati operationale mai ridicate pornesc de la 50 €/luna, iar printre principalele avantaje se numara flexibilitate si posibilitati ridicate de customizare, stabilitate, performanta tehnica, ecosistem fluid si deschis, stabilitate si asistenta locala prompta.

 

platforma-nr-1.jpg

 

MerchantPro este solutia completa de eCommerce, indiferent daca ai o afacere la inceput sau una deja consacrata. Poti fi online si gata sa vinzi in cel mai facil mod si oricat de repede doresti.

Alege un design responsive gratuit, conceput de o echipa de profesionisti in SEO, experienta utilizatorului si generarea de conversii. Transforma-ti apoi magazinul intr-o prezenta unica si memorabila, cu ajutorul celor mai intuitive instrumente de personalizare.

Vrei sa iti lansezi noul magazin cat mai curand? Cele mai performante aplicatii de eCommerce iti vin in ajutor:

  • Structura magazin perfect optimizata pentru SEO;
  • Functionalitati de generare vanzari si fidelizare clienti;
  • Activare instant pentru plati online si servicii de curierat;
  • Procesare intuitiva si rapida a comenzilor;
  • Module CRM simplu de utilizat;
  • Resurse API si un ecosistem deschis


Uita grijile de ordin tehnic. Concentreaza-te pe cresterea business-ului, in timp ce noi iti asiguram permanent:


Scalabilitate deplina indiferent de dimensiunea business-ului;

Infrastructura performanta de tip high-availability;

Stocare a datelor folosind sisteme complexe de securitate si encriptare;

Uptime de peste 99.9%;

Asistenta tehnica in orice moment


Solutia SaaS nr. 1 in Romania

MerchantPro este cea mai populara solutie eCommerce de tip SaaS din Romania. Cu o vechime de peste 15 ani in domeniu, am facut eCommerce-ul accesibil, permitand oricarui comerciant sa isi dezvolte un business online stabil, performant si actual.


Peste 5000 de comercianti din Romania si intreaga lume au ales sa vanda online de-a lungul timpului cu un magazin MerchantPro