Postat in data de 6th Jul 2023 @ 9:59 AM
furnizori dropshipping europa, furnizori haine dropshipping, b2b dropshipping romania, lista furnizor de dropshipping, furnizor dropshipping romania, furnizor dropshipping, dropshipping furnizori
Este imposibil să construiești o afacere de dropshipping de succes fără furnizori de încredere. Indiferent de platforma pe care vindeți, indiferent de produsul pe care îl alegeți, un client exigent va compara termenii și condițiile și serviciul clienți cu cei ai concurenților. Iar livrarea rapidă a comenzilor, fără întârzieri și fără defecte ale produselor sunt indicatori de calitate obligatorii care sunt adesea decisivi pentru clienți atunci când aleg un magazin.
Cine sunt furnizorii?
Un furnizor este o entitate juridică sau un întreprinzător individual care furnizează bunuri sau servicii altor societăți comerciale sau persoane fizice, de exemplu, dropshipperilor. Furnizorii furnizează bunurile și materialele necesare pentru producția sau vânzarea de produse și servicii.
Furnizorii pot fi producători, angrosiști, distribuitori, importatori sau intermediari care livrează produse sau servicii către vânzători sau utilizatori finali.
Un furnizor caută și achiziționează bunuri, le depozitează, le transportă și asigură calitatea și livrarea la timp. De asemenea, acesta poate oferi asistență tehnică, consiliere și servicii post-vânzare clienților săi.
Alegerea unor furnizori de încredere și calificați este o condiție importantă pentru funcționarea și dezvoltarea oricărei afaceri, inclusiv a dropshipping-ului. Un furnizor afectează în mod direct eficiența activității unui vânzător dropshipping, furnizarea de servicii de calitate pentru clienți și satisfacerea nevoilor acestora.
Selectarea furnizorilor. Etapele unei căutări eficiente
Relația dintre producător și cumpărător a parcurs un drum lung până la apariția modelului de afaceri flexibil dropshipping, care a simplificat și îmbunătățit calea bunurilor de la producătorul direct la consumator.
Căutarea producătorilor sau a companiilor angro este formată din mai multe etape convenționale.
1. Cercetarea și analiza pieței
Efectuați o cercetare de piață în nișa dvs. pentru a afla ce furnizori sunt populari în rândul altor dropshipperi. Utilizați o varietate de resurse: forumuri, bloguri și rețele sociale pentru a găsi recomandări și recenzii despre furnizori.
Decideți dacă doriți să lucrați cu un furnizor local sau străin. Acest lucru va depinde de numărul de furnizori din nișa pe care ați ales-o. Atunci când alegeți furnizorii, trebuie să vă uitați la sursele lor, la termenele de livrare și la potențialul de servicii.
2. Verificați reputația acestora
Înainte de a începe să lucrați cu un furnizor, căutați feedback de la alți clienți. Evaluările și recenziile furnizorilor străini pot fi găsite pe platforme specializate: Alibaba, AliExpress, eBay, Amazon, forumuri etc.
3. Contactarea potențialilor furnizori
Contactați furnizorii care vă interesează și aflați mai multe informații despre activitatea lor. Fiți atenți la viteza și calitatea răspunsului.
Discutați cu furnizorul care vă satisface nevoile. Conversația vă va ajuta să clarificați punctele importante și termenii de livrare și chiar să negociați reduceri în mod regulat.
Furnizorii vă pot oferi chiar și datele de contact ale unora dintre clienții lor actuali, astfel încât să puteți obține feedback despre experiența lor înainte de a vă angaja într-o afacere.
4. Comandați mostre de probă
Comandați mostre de probă ale produselor pentru a vă asigura de calitatea produselor și de viteza de livrare. Acest lucru vă va ajuta să evaluați dacă furnizorul își respectă promisiunile.
Dacă unul dintre concurenții dumneavoastră folosește același furnizor ca și dumneavoastră, comandați de la concurent și aflați cum sunt ambalate produsele și dacă oferă servicii precum etichetarea personalizată. În acest fel, vă puteți face o idee despre nivelul de servicii și îl puteți compara cu cel al concurenților dumneavoastră.
5. Stabiliți procedura de plată
Verificați politica de prețuri și condițiile de plată ale furnizorului:
plata anticipată integrală sau parțială pentru loturi,plata la furnizor după ce clientul plătește comanda,plata prin plată amânată, etc.
Discutați verbal și specificați în contract posibilitatea unor reduceri suplimentare la cumpărare și opțiunea de a îngheța prețurile, astfel încât acestea să nu se modifice pentru o anumită perioadă.
6. Stabiliți condițiile de cooperare în contract și în sistemul CRM
Pentru a conduce cu succes o afacere de dropshipping, datele privind furnizorii, tranzacțiile monetare și comerciale cu aceștia trebuie să fie înregistrate într-un singur centru de contabilitate, de preferință în sistemul CRM al magazinului.
Puteți transfera datele privind contrapărțile, depozitul și tranzacțiile financiare (detalii, facturi, facturi, cecuri, returnări) în programul de contabilitate Torgsoft. Dacă țineți evidențele manual și stocați documentele pe un computer de lucru, mai ales în cazul unei cifre de afaceri mari, acest lucru va duce în cele din urmă la haos în management și, prin urmare, va afecta performanța financiară a afacerii.
Semnele unor furnizori de încredere
Cei mai buni furnizori de dropshipping se disting din mulțime în următoarele moduri:
Documentație și compoziție
Un furnizor sau un producător de încredere ar trebui să dețină documentele relevante privind legalitatea activităților sale: licențe, certificate sau concluzii de igienă, în funcție de tipul de produs.
De asemenea, merită să vă informați în prealabil despre modul în care furnizorul depozitează produsele, în special dacă vinde echipamente, consumabile și alimente.
Cunoștințe de specialitate în domeniu
Furnizorii de top au reprezentanți de vânzări competenți, care au cunoștințe aprofundate despre industrie și linia de produse. Sprijinul personal, în special în primele etape ale afacerii, este de o importanță capitală, mai ales dacă deschideți un magazin într-o nișă necunoscută.
Un reprezentant de vânzări personal se va ocupa de un anumit client-vânzător și va rezolva orice problemă care apare în cursul activității. Există unii angrosiști care nu oferă consultații, motiv pentru care procesul de stabilire a unui parteneriat durează luni de zile. Evitați astfel de parteneri.
Servicii post-vânzare
Viteza și calitatea procesării comenzilor clienților de către departamentul de service al furnizorului sunt importante. Acesta generează facturi, gestionează operațiunile de depozitare și expediază comenzile către utilizatorul final.
Este clar că un dropshipper, la fel ca un comerciant cu amănuntul, nu are acces la "bucătăria internă" a furnizorului. Cu toate acestea, comandând loturi de probă, va putea evalua viteza de procesare a comenzilor, conformitatea loturilor de livrare și competența angajaților care îi vor furniza informații despre eventualele întârzieri în logistică sau rezervări de produse.
Investiții în inovare
Deși există o mulțime de furnizori buni cu site-uri web învechite, este o experiență mai bună să lucrezi cu un furnizor care înțelege beneficiile tehnologiei și investește în ea.
Caracteristici precum inventarul, bazele de date care se sincronizează automat cu magazinele online și un istoric al comenzilor care poate fi căutat, toate acestea sunt esențiale într-un mediu concurențial și de înaltă tehnologie.
Locație convenabilă
Dacă alegeți furnizori din Ucraina, este mai bine ca depozitele acestora să fie situate în orașe mari, cu un sistem logistic bine dezvoltat. Nu va fi rapid să livrați bunuri din Cernăuți la Harkov, așa că, dacă viteza este un criteriu de căutare esențial pentru dumneavoastră, concentrați-vă pe piețele locale.
Organizare și eficiență
Furnizorii cu o bună reputație au un sistem bine stabilit de îndeplinire a comenzilor. Alții nu reușesc în mod constant să livreze sau furnizează bunuri de calitate scăzută. Până când nu utilizați personal serviciile unui furnizor, nu puteți determina nivelul de fiabilitate și competență al acestuia.
Efectuarea câtorva mici comenzi de test vă poate ajuta să determinați cum funcționează furnizorul. Prin plasarea comenzilor de testare, veți învăța:
#Cum funcționează procesul de procesare a comenzilor?
#Cât de repede sunt pregătite mărfurile pentru expediere?
#Cât de repede sunt furnizate informațiile privind evoluția comenzii și factura?
#Care este calitatea ambalajului atunci când sosesc mărfurile?
Înainte de a începe să vă aprovizionați, este important să știți cum să faceți distincția între furnizorii angro autentici și magazinele de vânzare cu amănuntul care se prezintă ca angrosiști.
Un furnizor autentic achiziționează bunuri direct de la producător și, de obicei, vă poate oferi prețuri mai bune.
Atunci când selectați furnizorii, puneți-le întrebări de bază:
- Care sunt condițiile de returnare a bunurilor?
- Care este intervalul de fluctuație a prețurilor pentru bunuri
- Care este perioada de garanție pentru produse, dacă există?
- Opțiunea de expediere gratuită și termenii și condițiile acesteia
- Sunt instrucțiunile produsului adaptate pentru Ucraina?
- Care sunt condițiile de stabilire a prețurilor?
În general, încercați să mergeți direct la producători - în acest fel puteți obține condiții de parteneriat mai loiale și mai favorabile și nu puteți stabili prețuri mai mari pe propriul site web.
Furnizori de evitat
Există anumite semne care indică faptul că un furnizor poate fi fals. În plus față de recenziile negative și produsele de calitate scăzută, alți factori pot identifica un furnizor de dropshipping rău.
Un semn rău este dacă furnizorul percepe o taxă lunară sau recurentă de la dropshipper. Astfel de taxe pot indica faptul că furnizorul este un intermediar care face bani din plasarea produselor sale în cataloage. Cu toate acestea, cataloagele percep de obicei o taxă pentru accesul la baza lor de date. Dacă furnizorul insistă asupra unor astfel de taxe, ar trebui să nu mai comunicați cu el.
Un alt semnal de alarmă îl reprezintă anunțurile de genul "bunuri la prețuri en-gros pentru toată lumea", atunci când un furnizor angro își oferă serviciile oricui. De regulă, pentru a deveni partener al unui furnizor, un comerciant cu amănuntul trebuie să își creeze un cont pe site-ul furnizorului și să facă dovada că este o afacere legitimă. Dacă "furnizorul" nu solicită acest lucru, cel mai probabil este un magazin obișnuit de vânzare cu amănuntul care vinde bunuri la prețuri mai mari.
Dacă vă decideți să cooperați cu producători sau distribuitori străini, consultați cataloagele acestora și studiați în detaliu termenii parteneriatului.
Cele mai renumite platforme străine de furnizori online:
AliExpress, AliBaba, CDS (Bluember), Doba, Inventory Source, Mega Goods, National Dropshippers, Sale Hoo, Sunrise Wholesale, Wholesale 2BWorldwide, Brands Wholesale Central, Spocket, Brandsgateway, WholesaleDeals, AWGifts Dropshipping, Syncee, BigBuy, Printful, eSource.co.uk, Brands Distribution, E-nuc, Centralpoint, EPROLO, Banggood dropshipping, CJDropshipping, crov.com ...... etc
Fiecare dintre ele are propriile particularități și condiții de parteneriat, precum și avantaje și dezavantaje. Ar trebui să le evaluați în funcție de nevoile dvs. specifice și de termenii de cooperare: tipul de produsperioada estimată și opțiunile de livrare,posibilitatea de a furniza loturi mici, reduceri etc.
De exemplu, AliExpress, un agregator popular de vânzare cu amănuntul din China, oferă peste 100 de milioane de produse din 40 de categorii de nișă pentru achiziții cu ridicata. La fel ca alte platforme similare, acesta reunește magazinele de comerț electronic, furnizorii și produsele într-un singur loc. Livrează produse în 254 de țări în termen de 15 până la 45 de zile lucrătoare.
Cu toate acestea, condițiile de achiziționare a produselor pe AliExpress nu sunt întotdeauna favorabile. Pentru a derula o afacere de dropshipping în cele mai bune condiții, vă recomandăm să explorați alte platforme comerciale, cum ar fi 1688 și Taobao, care oferă produse la prețuri mai mici decât AliExpress. Dezavantajul acestei metode este că trebuie să vă dedicați timp unei traduceri adecvate din chineză pentru a găsi produse și a le studia caracteristicile.
Aplicația mobilă CJDropshipping vă va ajuta să căutați produsele necesare - este un agregator care reunește furnizori din China și SUA și livrează diverse bunuri în SUA, deci este potrivită pentru acei dropshipperi care urmăresc să intre pe piețele internaționale.
Pentru vânzări online de succes, dropshipping-ul este un model de afaceri destul de ușor de implementat. Cum să vă începeți propria afacere? Primul și cel mai important pas este să alegeți o nișă de produse.
Evaluați nivelul cererii
Pentru a măsura cererea pentru produsele dvs. pe Internet, puteți utiliza un planificator de cuvinte cheie, introducând în căutare interogări relevante pentru afacerea dvs. Cu toate acestea, trebuie să aveți un cont de anunțuri Google configurat pentru acest lucru. Puteți găsi mai rapid și mai ușor tendințele în comerțul cu amănuntul cu ajutorul serviciului answerthepublic. Aici, vă puteți abona la interogările în tendințe și puteți monitoriza dinamica acestora.
Țineți cont de faptul că cuvintele cheie long-tail mai specifice și mai puțin frecvente, care generează cel mai mult trafic din partea motoarelor de căutare, vor arăta o imagine mai precisă.
Un alt marker important al unei selecții de succes a nișei este atunci când o interogare are multe variante care sunt interesante pentru utilizatori. Acest lucru indică faptul că nișa este multifațetată și dezvăluie diferite interese ale publicului.
Cu toate acestea, pentru a obține informații mai detaliate despre preferințele consumatorilor, Google Trends este o opțiune bună. Acest instrument prezintă date la care planificatorul de cuvinte cheie nu are acces:
Dinamica interogărilor. Este mai bine atunci când o nișă se schimbă (cererea pentru un anumit tip de produs crește) pe o anumită perioadă de timp. Tendințele Google vă pot spune acest lucru. De exemplu, am analizat schimbarea cererii pentru vapes în ultimele trei luni și am constatat că aceasta a fost inegală.Dinamica popularității interogărilor. Acest serviciu vă permite, de asemenea, să urmăriți care dintre interogările conexe câștigă popularitate și care este deja populară.Geografia interogării de căutare. Instrumentul arată nivelul de interes pentru produsul selectat în diferite regiuni ale țării. De exemplu, la momentul redactării acestui articol, vaporii sunt cei mai populari în regiunile Ternopil, Rivne și Zhytomyr. Acest criteriu este necesar pentru a planifica mai precis campaniile publicitare pe rețelele sociale sau în motoarele de căutare.Caracterul sezonier al căutărilor. În Google Trends, puteți configura o căutare pentru un anumit produs în funcție de lună, sezon sau chiar an. În timp ce cererea pentru țigări electronice și vap-uri este mai mult sau mai puțin uniformă pe tot parcursul anului, cererea pentru alte produse, cum ar fi o saltea pneumatică, crește în mod natural vara.
O nișă trebuie să aibă un avantaj cheie pentru a putea concura cu alți actori de pe piață în ceea ce privește prețul, gama de produse sau serviciile pentru clienți.
Instrumente auxiliare de analiză a cererii
Puteți utiliza, de asemenea, servicii gratuite sau plătite pentru a găsi cele mai promițătoare categorii de produse:
- Trendhunter - utilizează inteligența artificială pentru a găsi produse populare,
- Sell the Trend este o platformă universală pentru găsirea produselor în tendințe care analizează datele de la AliExpress, Amazon și multe magazine Shopify.
- SaleHoo oferă o selecție optimă a nișelor comerciale profitabile și a furnizorilor de bunuri pentru a conduce o afacere de dropshipping.
- Asify este o extensie populară pentru Chrome care are acces la toate informațiile despre produse și caută produse în funcție de parametrii de care aveți nevoie.
- Oberlo este cel mai intuitiv serviciu pentru gestionarea unei afaceri de livrare directă. Cu toate acestea, are o limitare: este disponibil numai pentru utilizatorii Shopify CMS.
Cercetați concurenții și prognozați parametrii de marketing
După ce ați selectat candidații de nișă, studiați mediul concurențial al acestora. Cel mai simplu mod de a efectua o analiză a concurenților este de a utiliza rezultatele căutării organice a site-urilor concurente într-un motor de căutare. În acest fel, veți afla ce companii au făcut o treabă bună în ceea ce privește optimizarea SEO a site-urilor lor, dar nu veți înțelege dinamica vânzărilor și popularitatea produselor lor pe piață.
Puteți analiza nivelul de concurență prin acoperirea publicității plătite a concurenților în Keyword Planner, în servicii analitice precum semrush, similarweb, Google Alerts etc.
În general, analizarea concurenților nu este o strategie absolută, deoarece concurenții sunt oameni reali și pot face greșeli. Iar adoptarea experienței negative a altcuiva poate duce la consecințe neașteptate.
Pentru a prezice vânzările cu mai multă acuratețe, identificați indicatorii de marketing care afectează conversia site-ului web:
Canalele de trafic, adică de unde vor veni clienții (trafic organic de la Google sau trafic publicitar din publicitate),numărul probabil de conversii către site-ul dvs. web,numărul de impresii și de clicuri pe anunțul sau bannerul dvs,numărul de clienți care vor face achiziții repetate și alți parametri.
Stabilirea unor prețuri adecvate
Principalul venit al dropshipperilor este marja de profit asupra mărfurilor, adică marja. Cu toate acestea, marja este de obicei mică pentru bunurile scumpe, așa că este recomandabil să alegeți nișe în afacerea dropshipping unde puteți stabili o marjă de la 30 la 200% din prețul de achiziție. Utilizați serviciile de comparare a prețurilor. De exemplu, pe spocket, puteți vizualiza prețurile de vânzare cu amănuntul și prețurile de vânzare recomandate, ceea ce vă va da o idee despre marja de profit. Totuși, acest lucru nu include costurile de transport și vamale.
În nișele populare, marjele de profit sunt de obicei mai mici, deoarece trebuie să mențineți prețurile scăzute pentru a rămâne competitivi.
Căutați nișe cu o gamă largă de produse
Produsele care pot fi folosite pentru a completa produsul principal sunt profitabile pentru a conduce o afacere dropshipping. Acestea pot fi accesorii pentru îmbrăcăminte, accesorii pentru telefoane, accesorii pentru mașini, accesorii pentru animale de companie și altele. Acestea vă permit să stabiliți o marjă semnificativă, în timp ce clienții vor fi mai puțin sensibili la costuri. Secretul este că oamenii petrec mai mult timp pentru a găsi un produs scump la un preț mai mic. Iar când vine vorba de articole ieftine, cum ar fi accesoriile, cumpărătorii nu se gândesc de două ori și nu economisesc prea mulți bani.
Analizați preferințele clienților
Tendințele Google sunt grozave. Cu toate acestea, merită să cercetați interesele și preferințele diferitelor persoane pentru a găsi cea mai bună nișă pentru dropshipping. Apropo, parcurgerea tendințelor TikTok este o modalitate excelentă de a face acest lucru, în special prin căutarea de hashtag-uri relevante.
De exemplu, popularul hashtag #tiktoktokmademebuyit colectează recenzii video ale utilizatorilor care au cumpărat bunuri de pe Amazon. Puteți găsi o mulțime de idei interesante și creative pentru comerțul online folosind acest hashtag.
În plus, monitorizați resursele online, cum ar fi WatchCount.com, unde puteți evalua nivelul de popularitate al anumitor produse, precum și magazinele comunitare care promovează produse și tendințe de consum interesante și noi:
✓ Wanelo
✓ The Fancy
✓ Etsy
✓ Pinterest.
De exemplu, pe Wanelo, puteți găsi peste 550.000 de magazine în care se regăsesc toate marile mărci cunoscute și micii comercianți cu amănuntul.
Căutați produse la modă care nu sunt disponibile în magazinele din apropierea casei dvs.
Cel mai simplu loc pentru a cumpăra unelte de grădinărit sau articole de uz casnic este în magazinele care se află la distanță de mers pe jos de casa ta. Cu toate acestea, de unde puteți cumpăra, să zicem, produse anime, manga populare în rândul tinerilor, cutii anime sau truse magice?
Concentrați-vă pe produsele de nișă care sunt greu de găsit în magazinele locale. Este vorba în principal de zona de agrement, suveniruri și hobby-uri.
Acordați atenție nișelor cu actualizări de produse rare
Deoarece dropshipperii nu au propriul depozit, nu trebuie să se îngrijoreze de stocarea unor cantități mari de produse. Cu toate acestea, trebuie să cheltuiți timp și bani pentru a promova produse care se pot demoda foarte repede. Cel mai profitabil este să vindeți produse cu actualizări rare ale liniei, care nu își vor pierde relevanța pentru o perioadă lungă de timp. Acestea pot fi vânzări de obiecte de colecție, cum ar fi jucării sau suveniruri, obiecte rare, obiecte de interior etc.
Vânzarea de articole de unică folosință și consumabile
Vânzările regulate și clienții fideli sunt cheia succesului oricărei afaceri. Aveți cele mai mari șanse de a vă dezvolta clienți-prieteni în nișe în care aceștia comandă ceva periodic și regulat. Acestea pot fi consumabile pentru industria de înfrumusețare - unghii, coafură, cosmetologie; produse medicale și echipamente medicale, testere și consumabile.
Creșteți valoarea produselor
Pentru ca produsul dvs. să iasă în evidență față de concurență și să percepeți o marjă mai mare, adăugați valoare prezentării sale. Există multe modalități de a crește valoarea unui produs în ochii clienților.
Cea mai importantă dintre acestea este crearea de conținut educațional: vânzarea de produse cu mai multe componente care necesită explicații și achiziționarea de componente, consultații individuale privind instalarea sau asamblarea. Aceasta înseamnă, de asemenea, crearea unui conținut detaliat de înaltă calitate pentru fișele de produs.
În general, pentru a conduce o afacere de succes, concentrați-vă asupra densității pieței locale, asupra propriilor calcule de trafic și profitabilitate, asupra marjei bunurilor și asupra stabilității acestora în preferințele consumatorilor, adică asupra relevanței. Produsele cu o cerere mai puțin previzibilă și mai puțin dependentă de sezonalitate și popularitate, chiar și cu un preț inițial scăzut, au o șansă mai mare de a reuși în afacerea dropshipping decât categoriile populare cu frecvență ridicată.