Calin Donca o viață de scheme ponzi, cea mai noua magazinele-ro
Calin Donca o viață de scheme ponzi, cea mai noua magazinele-ro
Postat in data de 15th Apr 2025 @ 6:15 AM
calin, calin donca, calin donca țepe, donca calin georgescu, calin donca biografie țepar, calin donca avere, solerax, energie, magazinele-ro calin donca, o noua țeapa marca calin donca
.
CĂLIN DONCA - BIOGRAFIA RECENTĂ A UNUI NEȚEPAR
De peste 20 de ani Calin Donca organizeaza tot felul de scheme ponzi in toate domeniile in trend la momentul respectiv, pensii, sanatate, crypto, energie si mai nou magazine suveraniste. Toate aceste scheme va promit investitii sigure si profitabile, pana acum nu a castigat nimeni vreun leu in afara bineinteles de guru Calin Donca, familia si apropiatii sai !!!!
De câte ori nu ai auzit numele Călin Donca în ultima perioadă? Promovat în presa românească și în online drept antreprenor de succes, deschizător de drumuri în domeniul energiei verzi și suveranist convins, Călin Donca pare întruchiparea perfectă a familistului și afaceristului român ... până când începi să sapi puțin mai adânc. De la panouri fotovoltaice, carduri de sănătate și pensii „alternative”, la criptomonede precum Solerax, afacerile lui ridică mai multe semne de întrebare decât promisiuni îndeplinite.
În ultimii doi ani, numele său a fost asociat cu evaziunea fiscală și cu numeroși clienți neumulțumiți, așa că probabil te întrebi și tu ce se ascunde de fapt în spatele brandului Donca Energy?
Am urmărit traseul său profesional și personal, am adunat declarații, reportaje și documente oficiale, pentru a răspunde la întrebarea: cine este cu adevărat Călin Donca?
Nu există scheme garantate pentru îmbogăţire. Nu accepta imediat o propunere ce pare tentantă.
Când crezi că ai identificat o oportunitate, documentează-te mai întâi pentru a lua o decizie corectă, în cunoştinţă de cauză. Consulta-te cu oameni pe care îi cunoști şi care au o minima experientă in afaceri. Cere sa vezi profitul firmei pe care o primesti drept exemplu de afacere de succes, ei iti arata doar vanzari si cifre de afaceri, dar cheltuielile cu promovarea, cumpararea de rewu-uri depasesc de cele mai multe ori incasarile.
Nu te încrede în „cursuri uimitoare“: cerceteza si altele cu privire eficienţa unui plan de afaceri sau succesul unei companii.
Fii suspicios şi vigilent. Dacă ceva este prea frumos pentru a fi adevărat, probabil că te afli în vizorul unui escroc.
Tupeul pe care aceste persoane îl au constă în poziţia hotărâtă, convingătoare pe care o adoptă în dialogul direct cu tine, în susţinerea elementelor mincinoase, fără sfială şi fără gesturi care să le demaşte.
Perspicacitatea este un atribut al acestor ''mentori'' şi este folosită în raport cu situaţiile existente sau apărute, la care găsesc spontan explicaţii ori motivaţii menite să te menţină în eroare.
Am mai observat cateva asemanari la toti cursantii par sa fie dresati: se autoinvinovatesc pentru esec, nici unul nu spune cu subiect si predicat ca a fost pacalit de niste escroci. Un alt punct comun este lipsa sau intarzierea nejustificata a emiterii facturii pe banii achitati, sub diverse motive. Cred ca autoritatile ar trebui sa se autosesizeze in aceste cazuri
Un vechi proverb românesc spune că ”Paza bună trece primejdia rea”
UN OM PREVENIT ESTE UN OM SALVAT - daca ai prieteni sau cunostinte pe care le auzi ca intentioneaza sa acceseze astfel de afaceri, arată-le acesta pagina.
Milionarul care înşela oameni. O nouă ţeapă cu criptomonede
Milionarul Călin Donca, cunoscut pentru afacerile sale în domeniul energiei regenerabile, dar şi a stilului de viaţă extravagant, a fost arestat pentru 30 de zile de DIICOT Braşov. Este suspect într-un dosar de evaziune fiscală şi manipularea pieţei de capital prin intermediul monedelor virtuale.
Milionarul Călin Donca, alături de contabilele sale, sunt acuzaţi că ar fi constituit un grup infracţional organizat prin intermediul căruia au înşelat mai mulţi oameni care au investit într-o monedă virtuală.
Afaceristul a pus la cale un plan de investiţii într-un parc de panouri fotovoltaice. Doar că în loc de acţiuni la compania sa, investitorii cumpărau monede digitale care aveau rolul unor acţiuni, dar fără valoare juridică. Donca a strâns astfel 700.000 de dolari de la investitori. Multe dintre aceste persoane...extrem de publice. Cel care a tăiat panglica proiectului a fost influencerul Dorian Popa, un colaborator al lui Donca.
Atunci când parcul ar fi început să genereze energie, profitul ar fi fost împărţit între proprietarii monedei digitale, ajungând ca valoarea sa să crească. Milionarul le-a promis oamenilor câştiguri de 100 de ori mai mari decât investiţia.
La ieşirea din tribunal, milionarul părea revoltat că a fost arestat fără să existe vreo plângere de la vreun investitor. Se pare că evaziunea fiscală şi înşelătoria prin criptomonede nu sunt singurele probleme pe care milionarul le are cu legea. Acesta şi-ar fi ridicat mai multe clădiri în mod ilegal în localitate unde locuieşte, iar parcul fotovoltaic nici măcar nu este racordat la reţeaua electrică locală.